‘Alles oké?’ Voor sociale bestuurders
Wil jij ook een simpel gebaar kunnen maken om een wereld van verschil te maken? Wil je ook weten op welke manier je er voor iemand kan zijn? En wil je weten hoe je als afdeling of bestuurslid iemand kan laten voelen dat je aan hem/haar denkt en er voor hen bent? Schrijf je dan in voor de training ‘Alles oké’? Voor sociale bestuurders.
Ken jij het ook?
We horen het allemaal om ons heen, hoge werkdruk, onzekerheid, een echtscheiding, overlijden, verplichte uitkoop, piek-belaster of PAS-melder, overnameproblemen, enzovoort.
Ieder afdelingsbestuur kent wel een boer of tuinder die in moeilijke of onzekere tijden zit. Dan kan een simpel gebaar een wereld van verschil maken. Hoe kun je als sociale bestuurder er voor iemand zijn en tot waar gaat je verantwoordelijkheid? Hoe laat je als afdeling of bestuurslid weten dat je aan iemand denkt? En kun je iets organiseren wat leden helpt om op tijd over problemen te praten? Wat doen andere afdelingen?
Wil jij als bestuurder graag meer handvatten hoe je op een goede manier aandacht kunt besteden aan de mens achter de ondernemer en aan mentale gezondheid, schrijf je dan in voor de training ‘Alles oké?’ Voor sociale bestuurders.
Wat ga je doen
Deze training bestaat uit een combinatie van online en offline leren.
Daarin doorloop je voor iedere bijeenkomst een e-learning ter voorbereiding.
De eerste drie bijeenkomsten zijn online, de laatste bijeenkomst is een fysieke bijeenkomst (dagdeel) waarbij je vooral veel gaat doen!
Tijdens de training ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:
- Wat is mentale gezondheid en hoe ziet jouw rol als sociale bestuurder eruit?
- Hoe kan je aandacht vragen voor mentale gezondheid binnen het bestuur en bij de leden?
- Waar kan je naartoe verwijzen en welke hulpmiddelen zijn er als dit nodig is?
- Op welke manier kan je een luisterend oor bieden en wat doe je hierin wel en niet?
Wat ga je leren?
Na de training kun je uitleggen hoe praten over mentale gezondheid helpt om problemen vroegtijdig te herkennen. Kan je tijdens verschillende contactmomenten mentale gezondheid bespreekbaar maken binnen je bestuur en onder de leden. Je herkent signalen van verslechterd psychisch welzijn en kan je met verschillende hulpmiddelen naar de juiste hulp verwijzen. Bovendien kan je een luisterend oor bieden aan iedereen die dit nodig heeft en weet je hierin wat je wel en niet zou moeten doen.
De trainingsdata
Editie winter (locatie 4de bijeenkomst, Overijssel)
- Woensdag 29 januari (Online, 20.00 – 21.30 uur)
- Woensdag 12 februari (Online, 20.00 – 21.30 uur)
- Woensdag 5 maart (Online, 20.00 – 21.30 uur)
- Woensdag 26 maart (Fysiek, dagdeel (tijd in overleg met de groep))
Wat verwachten we van jou?
Dat je deze training net zo serieus neemt als wij.
Als LTO-bestuurder kun je deze training gratis volgen. Gratis betekent niet vrijblijvend!
Deze trainingen kosten natuurlijk wel geld en worden bekostigd uit de contributiegelden van de leden. We gaan er daarom vanuit dat je deze training net zo serieus neemt als wij.
Dat je alle dagen aanwezig bent
Na aanmelding rekenen we op je komst bij alle bijeenkomsten. Ben je onverhoopt toch niet in de mogelijkheid om te komen, dan kun je je tot 48 uur voor aanvang van de training afmelden. Meld je je daarna af, dan zien we ons genoodzaakt je de arrangementskosten voor de betreffende lesdag in rekening te brengen (in het geval van de fysieke bijeenkomst).
Dat je de voorbereidingen uitvoert
Om zoveel mogelijk rendement uit de training te halen is een goede voorbereiding belangrijk. Deze is in de vorm van het doorlopen van de e-learning. Iedere bijeenkomst heeft zijn eigen e-learning ter voorbereiding. Twee weken voordat de training begint, krijg jij toegang tot ons online leerplatform waar je de e-learning kunt doorlopen.
Enthousiast geworden?
Geef je dan snel op! Er is plek voor 12-15 deelnemers.
De training vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers.
Heb je interesse, maar kun je niet op de daarin genoemde datums of vind je het te ver weg (3 van de 4 bijeenkomsten zijn online!), geef dan toch je interesse door. Bij voldoende belangstelling kan een training ook op een andere locatie worden georganiseerd.