Lid
Netwerkmiddag
Stel jij jezelf ook wel eens de vraag op welke manier we boeren en tuinders kunnen helpen bij het pionieren in hun weg in de transitie? Of heb je met collega’s of andere in je netwerk hier wel eens gesprekken over? Kom dan op donderdag 12 september 2024 naar de speciale netwerkmiddag die De Boeren
Bootcamp Debatteren: de kunst van het overtuigen
Debatteren: een sport waarbij je op een leuke wijze je communicatieve vaardigheden kan trainen en daarnaast inzicht krijgt in maatschappelijke en beleidsmatige issues. Door deze trainingen krijg je een duidelijke voorsprong in bestuurlijke en politieke context en op plaatsen waar het gaat om overtuigingskrach
Financiële basistraining: Oog op Rendement
Ken je dat moment? De accountant of de boekhouder legt de cijfers van het afgelopen jaar uit, hij noemt een paar termen zoals liquiditeitsontwikkeling, leencapaciteit en wat andere kengetallen. En jij bent de draad eigenlijk al kwijt, terwijl de anderen aan tafel blijkbaar weten waar dit over gaat.
Dialoogtraining 6 maart 2025
De ander proberen te overtuigen van jouw gelijk. Tegengestelde belangen. Aan tafel zitten met andersdenkenden. Eindeloze discussies. Het kost bakken met energie en levert je weinig op. Het kan ook anders! Ervaringen van deelnemende boeren binnen gebiedsprocessen wijzen bijvoorbeeld uit dat je het samen moet doen, met natuurorganisaties of overheden.
Vergroot je cirkel van invloed (e-learning)
Neem jij de leiding bij een probleem of leidt het probleem jou? Je ontkomt er niet aan. Situaties die jou raken maar waar jij machteloos tegenover staat. Grote of kleine problemen waar je zo gauw geen oplossing voor ziet? Deze situaties kunnen jouw tijd en energie onbedoeld opsnoepen.
Met kernkwadranten meer inzicht in jezelf en anderen (e-learning)
Iedereen herkent het wel. Sommige mensen zijn nou eenmaal lastig om mee om te gaan. En aan sommige mensen erger jij je gewoon. Dat zegt wat over de ander, maar ook veel over jou.
Met kernkwadranten krijg je meer inzicht in wat er tussen jou en de ander gebeurt.
Voorzitten en begeleiden van online vergaderingen (e-learning)
Fysiek vergaderen maakt steeds vaker plaats voor online vergaderen. We zijn er mee gestart vanwege COVID, we moesten even wennen, maar inmiddels vinden we met elkaar dat het ook zeker voordelen heeft. Het levert je (reis)tijd op en het is gemakkelijk te organiseren! Wel vraagt het van ons enige aanpassingen als het gaat om voorbereiding en uitvoering.
Het verhaal achter weerstand (e-learning)
Er is een belangrijke reden waarom je van weerstand moet weten. Soms, als je anderen probeert te overtuigen, zien ze dat als een inperking van hun vrijheid en autonomie. Er kan dan gemakkelijk een gevoel ontstaan dat hen onrecht wordt aangedaan of dat ze oneerlijk worden behandeld. En dat baant de weg voor het opkomen van weerstand. Door tijdig weerstand te herkennen en de oorzaak erachter te kunnen herleiden kan je weerstand beter in goede banen leiden. Dat is precies waar deze leersnack over gaat.
Omgaan met bezwaren (e-learning)
Als je een kritische boodschap brengt dan kan je bezwaren verwachten. Bezwaren hebben een belangrijke positieve boodschap. Je kunt het zelfs zien als een cadeautje, want het is namelijk een teken dat de ander interesse toont. Het wil niet zeggen dat het altijd even gemakkelijk is om met zo’n bezwaarlijke boodschap om te gaa
Organiseren van een online vergadering (e-learning)
Steeds meer, mede door de Coronacrisis zijn we genoodzaakt om virtueel ofwel online te vergaderen. Eerst vanuit noodzaak, tegenwoordig ook steeds meer vanuit gemak, want je bespaart (reis)tijd en het is gemakkelijk te organiseren. Wil je elkaar blijven ontmoeten en weten hoe je dit online kunt organiseren? Dan is de leersnack interessant voor jou.
MINDMAPPEN – Informatie in één blik overzichtelijk (e-learning)
Deze e-learning gaat over mindmappen. Een gedachten- of informatiekaart over een centraal onderwerp die in één blik overzicht biedt.
Je leert in deze e-learning wat een mindmap is en waarom een mindmap effectief is. Ook leer je waar je het voor kan gebruiken en waarbij. En natuurlijk, laten we het allerbelangrijkste niet vergeten, je leert ook hoe je zo’n mindmap ma
Doelen slim formuleren met SMART (e-learning)
Goed opgestelde doelen geven richting, motivatie en een duidelijke focus. Het geeft je iets concreets om naar te streven. Maar vaak worden doelen vaag en vrijblijvend geformuleerd. Het blijft dan bij een wens, een intentie of goede voornemens. De SMART-methode kan je helpen om goede doelen te stellen. Doelen waarmee je vooruitkomt, alleen en samen.
Bepaal je invloed als bestuurder (e-learning)
Het is goed om je te realiseren dat je zelf onderdeel bent van allerlei krachtenvelden. Zeker als je netwerk groot is, merk je waarschijnlijk dat je voor allerlei onderwerpen aan tafel wordt gevraagd. Maar hoe bepaal je waar je je tijd en energie in steekt? Daar is de participatieladder een handig hulpmiddel voor.
Ken je krachtenveld (e-learning)
Waarschijnlijk heb je weleens ervaren dat niet altijd alle neuzen dezelfde kant op staan om je heen. Als bestuurder heb je per definitie te maken met een krachtenveld van verschillende belangen. Hoe ga je daar slim mee om? En hoe beweeg je mee zonder je eigen standpunten uit het oog te verliezen? Tijd om het krachtenveld waarin jij werkt eens onder de loep te nemen.
Betere besluitvorming door meer draagvlak (e-learning)
De communicatie in een besluitvormingsproces verloopt niet altijd even helder en effectief. Zeker als je te maken hebt met meerdere belangen en verschillende groepsdynamieken. Door het BOB model (Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming) toe te passen, zorg je ervoor dat je de kwaliteit van de besluitvorming vergroot en hiermee zorgt voor meer draagvla
Overbrengen van je boodschap met de ‘Elevator pitch’ (e-learning)
Een elevator pitch is oorspronkelijk en vrij vertaald een verkooppraatje in de lift. Een manier om in de korte tijd dat je met iemand in de lift staat de ander te overtuigen van jouw idee of product. Dat is natuurlijk niet alleen handig voor ondernemers en verkopers. Het kan ook jou helpen bij het overbrengen van jouw boodschap.
Een goed gesprek: luisteren, samenvatten, doorvragen! (e-learning)
Iedereen doet aan communicatie en het lijkt zo makkelijk. Maar vaak maken we onze eigen interpretatie van wat wij denken dat iemand anders zegt, denkt of bedoelt. En dat kan tot miscommunicatie leiden of tot irritatie. Een goed hulpmiddel bij het effectief communiceren is de techniek ‘luisteren, samenvatten en doorvragen’, ook wel de LSD-techniek genoemd.
Basisvaardigheden “Vloggen met je smartphone”
Je zichtbaarheid vergroten door te gaan vloggen, je ziet het steeds meer! Niet alleen influencers vloggen, ook steeds meer boeren en bestuurders. En dat vaak ‘gewoon’ met de smartphone. In deze laagdrempelige leersnack leren we je de basis van vloggen en hoe je invloed kunt uitoefenen op een mooi eindresultaat.
Online introductieprogramma voor nieuwe bestuurders
Start je binnenkort als bestuurder bij een van de LTO-organisaties? Deze e-learning helpt je om bekend te raken met de praktische zaken rondom de werkorganisatie, kennis te maken met de structuur en cultuur van LTO en krijg je meer grip op je bestuurlijke rol.